Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

Weer tijd voor het echte werk: aandacht voor de patiënt

Softwaresystemen die probleemloos medische gegevens uitwisselen
Alle informatie bij de hand die nodig is voor de patiënt

Over IHE

IHE is in 1998 opgericht in de USA en sindsdien uitgegroeid tot een internationaal platform waarbij honderden zorgverleners, softwareleveranciers, overheden en ICT-professionals zijn aangesloten. Samen maken zij afspraken over hoe medische gegevens veilig, en met behoud van privacy, gedeeld kunnen worden. Hoe verschillende softwaresystemen naadloos op elkaar kunnen aansluiten. En hoe medische apparaten, ongeacht type of merk, probleemloos met elkaar kunnen praten met standaarden als HL7, DICOM en GS1. Niet omdat ICT-jongens en -meisjes iets bedacht hebben om zichzelf bezig te houden. Maar omdat gegevensuitwisseling een absoluut, noodzakelijke voorwaarde is om goede zorg te leveren.

Onze rol

IHE brengt partijen als zorgverleners en leveranciers bij elkaar, zodat zij samen zorgprocessen uit de dagelijkse praktijk kunnen verbeteren. IHE kan hen daar volledig in begeleiden, dankzij de uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van ict, proces, zorg, bestuur en regelgeving. Ook maakt IHE zogenaamde profielen en organiseert grootschalige internationale testsessies waarin leveranciers testen of de profielen werken.  Dankzij onze aanpak worden wereldwijd miljarden medische gegevens per dag uitgewisseld.

IHE helpt u de sleutel naar betere zorg vinden

Dit betekent dat:

  • de patiënt erop kan vertrouwen dat zijn artsen over zijn juiste en volledige medische gegevens beschikken;
  • de arts en de verpleger geen tijd en energie kwijt zijn aan administratieve rompslomp, zoals twee keer dezelfde gegevens invoeren in verschillende systemen;
  • de softwareleverancier niet zelf een koppeling hoeft te bouwen en te beheren om zijn systeem te laten praten met een ander systeem;
  • de bestuurder van een ziekenhuis kosten bespaart en tevreden zorgprofessionals in huis heeft, die weer tijd hebben voor het echte werk.

Interesse

  • Wordt dan ook deelnemer van ons platform
  • Honderden artsen, ziekenhuizen en softwareleveranciers gingen u al voor
  • U zit dicht op alle nieuwe kennis en ontwikkelingen
  • U kunt ook zelf uw kennis en ervaringen delen
  • Wij helpen u graag met uw uitdaging