IHE Academy

Waarvoor kun je terecht bij de IHE Academy?

IHE Academy is de educatieve tak van IHE Nederland. IHE Nederland biedt je trainingen op het vlak van databeschikbaarheid in de zorg. De internationale standaarden waarmee je de IHE profielen opstelt, maken vanzelfsprekend deel uit van het aanbod. Meld je aan of vraag eerst informatie aan.

Voor wie is de IHE Academy bedoeld?

IHE Nederland Academy trainingen zijn bedoeld voor leveranciers, consultants, medewerkers van ziekenhuizen die verantwoordelijk zijn voor de selectie, contractering, implementatie en beheer van informatiesystemen.

Uiteraard zijn alle belangstellenden van harte welkom.  Wilt u meer weten over interoperabiliteit in de zorg? Bekijk het cursusaanbod.

Een brug tussen techniek en zorg

Leveranciers en gebruikers van ICT in de Zorg leren de IHE-taal spreken wat de samenwerking binnen projecten en interoperabiliteit verhoogt. De IHE Academy vormt niet alleen een brug tussen theorie en praktijk, maar ook tussen de zorg en ICT. de IT-behoefte.

Bij de IHE Academy legt men de link tussen theorie en praktijk. 

U leert o.a. over de IHE-profielen en over de ervaringen uit de zorgpraktijk.

Er wordt ook aandacht besteedt aan hoe bijvoorbeeld HL7 en Dicom in de IHE profielen worden gebruikt. Wat is het verschil en hoe verhouden deze zich tot elkaar? Waaruit is een IHE profiel opgebouwd, hoe ontstaat een profiel, waar kun je de specificaties vinden?

Bent u nog niet ervaren in het toepassen van IHE profielen, maar zoekt u basiskennis, daar kan de Academy u bij helpen.

Heeft u daarentegen echter meer behoefte aan een uitgebreidere kijk op de IHE profielen, ook dan hebben wij daar de juiste cursus voor.

Leveranciers en gebruikers van Zorg-ICT delen best practices met elkaar tijdens de trainingen, workshops, seminars en themabijeenkomsten. De IHE Academy biedt dé gelegenheid om kennis en informatie uit te wisselen.

Samen werken in de zorg-it

De cursussen bieden up-to-date kennis en ervaring die u meteen kunt inzetten in de klinische praktijk.

De cursussen Interoperabiliteit worden meerdere keren per jaar gegeven.

Alle cursussen kunnen ook in-company worden gegeven, voor meer informatie of een offerte kunt u contact met onze Academy partner, MedicalPhit, opnemen via info@phit.nl.

2001 Charenton le pont Paris, France
2002 Villejuif Paris, France

2003 Aachen, Germany

2004 Padova, Italy

2005 Noordwijkerhout, The Netherlands

2006 Barcelona, Spain

2007 Berlin, Germany

2008 Oxford, UK

2009 Vienna, Austria
2014 Vienna, Austria

2010 Bordeaux, France

2011 Pisa, Italy

2012 Bern, Switzerland

2013 Istanbul, Turkey

2015 Luxembourg

2016 Bochum, Germany

2017 Venice, Italy

2018 The Hague, The Netherlands

2019 Rennes, France

2020 Brussels, Belgium