JAARCONGRES 2023 - BEE ACTIVE

Het IHE proces - de bijendans voor een gezond ecosysteem


Op woensdag 22 november a.s. organiseerde IHE Nederland voor de 18e keer haar Jaarcongres.

 

Bijen staan erom bekend dat ze zo efficiënt mogelijk samenwerken. Dat doen ze in alle fases van hun ‘productieproces’, te beginnen bij het zoeken naar nectar. Ze wijzen elkaar op de beste verzamelplekken door te dansen: de bijendans. Andere bijen lezen die dans en weten dan precies welke kant ze op moeten vliegen om die bloeiende appelboom of dat veld vol bloemen te vinden.

Ook bij het thema databeschikbaarheid in het zorg-ecosysteem is communicatie cruciaal. En dan niet pas op het moment dat je samen een honingraat gaat bouwen, maar al voordat je begint met het verzamelen van nectar.

Bovendien is samenwerking in de zorg, net als de bijendans, een sociaal proces dat zich continu evolueert om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Naast samenwerking en communicatie zijn een heldere methodiek, richtlijnen, een interactief proces, standaarden, duidelijke afspraken en afstemming, flexibiliteit, testen en bouwen volgens een vaste structuur van toepassing op het bijen- als het zorgecosysteem.

Expositie tijdens ons congres

Veel dank aan onze sponsors

  • D&A
  • Beter Healthcare
  • Bastion 365
  • MedicalPhit
InteropLab bedankt voor het sponsoren van de layards voor alle gasten van ons congres.

Het congresprogramma

Wij illustreerden tijdens het IHE Jaarcongres dat de bijendans overeenkomsten heeft met het IHE proces en dat beide inspirerend werken om te komen tot gezonde ecosystemen.

Op het programma stond onder meer de IHE (ISO) methodiek en in het verlengde hiervan IHE handreikingen, de International Patient Summary, WHO SMART Guidelines en  Computable Care Guidelines.