Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

MedicalPHIT

Wij maken de zorg beter door het SMART inzetten van IT

MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling, imaging, interoperabiliteit en IT in de zorg. Door optimaal gebruik te maken van nieuwe ICT-toepassingen kunnen zorgpartijen sneller, veiliger en efficiënter met elkaar samenwerken. We bedenken graag slimme oplossingen voor het verbeteren van zorgprocessen. Denk daarbij aan systemen, software en applicaties waar zorgprofessionals en patiënten, maar ook kwaliteitsregistratie en research, mee werken. Maar ook aan standaarden voor gegevensuitwisseling. Het resultaat: betere zorg, kortere wachtlijsten en lagere kosten.

In ons team hebben we specialisten op het gebied van digitalisering binnen alle IHE domeinen zoals radiologie, cardiologie, Infrastructuur ITI en ook QPRH voor kwaliteitsregistraties en research. MedicalPHIT begeleidt zorgpartijen bij de aanschaf en de realisatie van nieuwe ICT-diensten binnen de instelling, regionaal en landelijk. Onafhankelijkheid en resultaat staat daarbij voorop. 

Welke profielen ondersteunt/ gebruikt u en/ of welke wilt u gaan ondersteunen/ gebruiken?

  • Met het InteropLAB testen we volgens IHE profielen.
  • In al onze projecten gebruiken consultants IHE profielen.
  • Onze academy biedt diverse cursussen aan waarin IHE profielen een rol spelen.
  • Op onze congressen spelen standaarden en IHE in het bijzonder een belangrijke rol.

Ervaringsverhaal

MedicalPHIT is sinds de oprichting van IHE Nederland betrokken bij de organisatie. We spelen een actieve rol, zowel binnen het bestuur als in diverse commissies. Ook hebben we samen met IHE Nederland de IHE Academy opgezet en verzorgen we het aanbod van dit kennisplatform. Een groot aantal IHE ervaringsverhalen gaan over projecten waarbij wij een rol hebben gespeeld.

Contactinformatie:

MedicalPHIT 
Domus Medica 
Mercatorlaan 1200 
3528 BL Utrecht

website: https://phit.nl/nl
e-mail: info@phit.nl
telefoon: 030-8200070