Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

Weer tijd voor het echte werk: aandacht voor uw patiënt

Softwaresystemen die probleemloos medische gegevens uitwisselen
Alle informatie bij de hand die u nodig heeft voor uw patiënt

Gegevensuitwisseling

Kwaliteit & Veiligheid

Efficiëntie

Onnodige administratie verminderen

Als arts of verpleegkundige bent u veel tijd kwijt aan administratieve handelingen. Een deel daarvan is noodzakelijk: een patiëntendossier moet nu eenmaal goed bijgehouden worden. Maar helaas hebt u ook te maken met allerlei onnodige administratie. Denk aan lijstjes met kwaliteitsindicatoren aanvinken, gegevens dubbel invoeren, of patiënteninformatie bij elkaar sprokkelen die verdeeld is over verschillende digitale dossiers.

 Dat gaat ten koste van de aandacht voor de patiënt en uw eigen werkplezier. Het moet anders. En het kán ook anders. IHE helpt u bij het eenvoudig kunnen opvragen en delen van medische gegevens.

Samen de juiste oplossing vinden

Om goede zorg te kunnen bieden, moeten verschillende systemen en medische apparatuur probleemloos met elkaar communiceren. Daarvoor zijn standaarden, protocollen en afspraken nodig. En dat is waar IHE om de hoek komt kijken. Wij helpen zorgverleners en leveranciers om die afspraken met elkaar te maken.

IHE heeft zowel verstand van zorg als van ict. Dat maakt dat wij uw uitdaging begrijpen, én weten welke technische oplossing daar bij past. Wij helpen zorgverleners en leveranciers bij het vinden, bouwen, testen en implementeren van de juiste technische oplossing. Dat kan een nieuw systeem zijn, maar het kan net zo goed een koppeling zijn tussen 2 bestaande systemen. Zodat die eindelijk eens met elkaar gaan praten.

Het resultaat? U hoeft niet langer allerlei onnodige handelingen te doen. En hebt weer tijd voor het echte werk: zorg en aandacht voor uw patiënt.

Zo helpt IHE u om medische gegevens eenvoudig uit te wisselen

1. Uitdaging begrijpen

2. Oplossing kiezen

3. Bouwen en testen

4. Implementeren

Peter van Oostrum, cardioloog

“Voorheen kon ik uitslagen van bloedonderzoeken die elders zijn gedaan niet inzien. Dan moest ik de huisarts of het laboratorium gaan bellen voor de uitslag. Nu krijg ik die automatisch te zien. Daar hoef ik niets voor te doen.”

Over IHE

Hoe kunnen medische gegevens veilig, snel, gemakkelijk en met behoud van privacy gedeeld worden? Daarover denken honderden zorgverleners, softwareleveranciers, overheden en ict-professionals over na. Samen vormen zij IHE: een internationaal platform dat in 1998 is opgericht.

IHE brengt partijen bij elkaar, zoals zorgverleners en leveranciers. En zorgt dat zij afspraken kunnen maken over hoe verschillende systemen gekoppeld kunnen worden. Zodat gegevensuitwisseling niet alleen mogelijk wordt, maar ook heel eenvoudig.

Interesse

  • Wordt dan ook deelnemer van ons platform
  • Honderden artsen, ziekenhuizen en softwareleveranciers gingen u al voor
  • U zit dicht op alle nieuwe kennis en ontwikkelingen
  • U kunt ook zelf uw kennis en ervaringen delen
  • Wij helpen u graag met uw uitdaging