Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

Webinar Zorgbrede Community: Omdenken!

Webinar Zorgbrede Community: Omdenken!

door | mrt 11, 2021 | Agenda, Nieuws | 0 Reacties

Op donderdag 25 maart 2021 organiseert de Zorgbrede Community haar eerste webinar speciaal voor alle leden van de Architectuurcommunity Zorg, community van Data Experts Zorggegevens, community Standaardisatie Zorg, community Informatieveiligheid en Privacy. Ook leden van de Architectuurboard, de Kerngroep IB en Bureau Informatieberaad Zorg (BIZ van VWS) worden uitgenodigd. Meld je aan via zorg-bredecommunity@ictu.nl en laat je inspireren door het gedachtegoed van Omdenken en hoe dit in de zorg tot oplossingen kan leiden van grote vraagstukken.

 Bekijk de video

Programma (10.00-12.00u)

  • Voorwoord door secretaris-generaal Erik Gerritsen (VWS)
  • Korte introductie Zorgbrede Community en het Bureau Informatieberaad Zorg door Ingrid de Pagter (VWS)
  • Inspiratiesessie Omdenken

Wat is de aanleiding?

Zoals je wellicht al weet, werken de communitymanagers samen met ICTU en Bureau Informatieberaad Zorg (BIZ van VWS) aan het vormgeven van de Zorgbrede Community. Met als doel om de impact van de verschillende communities te versterken door onder andere het organiseren van community-overstijgende adviezen, events en kennisdeling. Meer hierover lees je op deze webpagina.

De komende tijd staat het werk van de Zorgbrede Community in het teken van een eerste community-overstijgend thema: netwerkperspectief. De gedachte hierachter is dat de zorg te maken heeft met grote informatiseringvraagstukken. De complexiteit ervan vraagt om betere samenwerking, je kunt het niet meer alleen oplossen. Deze complexe vraagstukken lijken op vraagstukken die ook in andere domeinen spelen. Hoe pakken zij het aan? Daar kunnen we van leren. Dat is het netwerkperspectief. En dat is een andere manier van de zaken aanpakken, een andere manier om naar vraagstukken te kijken, anders dan hoe we het wellicht gewend zijn om te doen.

De methode van Omdenken geeft mooie haakjes om met dit netwerkperspectief aan de slag te gaan. Op een interactieve en vooral ook grappige manier neemt het team achter Omdenken ons mee in een manier van denken en doen over feiten en verwachtingen. En in tijden van corona is Omdenken relevanter dan ooit!

Meld je aan via zorg-bredecommunity@ictu.nl en we sturen je tzt een link naar het webinar toe. Voor vragen neem contact op met Dianne van Essen via dianne.vanessen@ictu.nl.