Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

Voor in de agenda: vier webinars over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (EGIZ) in maart

Voor in de agenda: vier webinars over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (EGIZ) in maart

door | feb 5, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

“Iedereen wil, iedereen steekt er al heel veel energie in, maar we moeten het echt met elkaar doen.” Met deze en meer woorden doet Erik Gerritsen, secretaris-generaal bij het ministerie van VWS, de oproep om deel te nemen aan het webinar Samenwerken aan dé bouwstenen voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (EGIZ). U kunt zich nu inschrijven.

Om in de toekomst goede en betaalbare zorg te kunnen verlenen, is het essentieel dat zorgverleners beschikken over adequate, actuele en uniforme informatie.

Het ministerie van VWS werkt aan de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz), zodat specifieke gegevensuitwisselingen tussen zorgverleners verplicht elektronisch verlopen.

NEN ontwikkelt, in opdracht van het ministerie van VWS en samen met het zorgveld, een stelsel van normen en certificatieschema’s die het fundament zijn voor de elektronische gegevensuitwisseling.

Inschrijven en deelnemen

Op dinsdag 30 maart 2021 organiseren het ministerie van VWS en NEN het webinar Samenwerken aan dé bouwstenen voor Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. In de aanloop naar dit webinar worden drie webinars georganiseerd met aanvullende informatie.

  • dinsdag 2 maart – Update over de Wegiz (algemeen)
  • donderdag 4 maart –  Update over de Wegiz (bestuurders)
  • donderdag 18 maart – Update over de Wegiz (zorgprofessionals)
  • dinsdag 30 maart – Samenwerken aan dé bouwstenen voor EGIZ

Kijk op deze pagina voor de aanmeldmogelijkheden

Alle webinars kunt u kosteloos bijwonen en zijn zonder downloads te volgen via de webbrowser van uw pc, laptop, tablet of telefoon. Bent u verhinderd? Geen nood: de webinars worden opgenomen en gepubliceerd op de website zodat iedereen ze na afloop kan bekijken. Wilt u van tevoren iets weten over de webinars of een suggestie doen? Neem dan contact op via gegevensuitwisseling@minvws.nl.