Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

Uw systeem probleemloos koppelen met een ander systeem

Zodat medische gegevens snel en gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden
U wint tijd, en bespaart geld

Gegevensuitwisseling

Kwaliteit & Efficiëntie

Kosten besparen

Beter uitwisselen van medische gegevens 

Als leverancier van software of medische apparatuur wilt u dat uw systemen zorgverleners in staat stellen hun patiënten zo goed mogelijk te helpen. Het uitwisselen van gegevens wordt daarbij steeds belangrijker. Ga maar na: de cardioloog die de uitslagen van bloedonderzoeken nodig heeft, wil die graag kunnen ontvangen van het laboratorium. En de radioloog die röntgenfoto’s heeft gemaakt, wil deze kunnen delen met de huisarts.

Helaas is het op dit moment nog zo dat gegevens niet, of niet goed, worden uitgewisseld tussen verschillende systemen. Met alle gevolgen van dien: extra handelingen, tijdverspilling en meer kans op fouten.

Klaar voor de toekomst

Het kan ook anders. IHE helpt u met bij koppelen van uw systeem met andere systemen. Daarmee bent u niet alleen aantrekkelijk voor uw klanten, u bent ook klaar voor de toekomst. Want de overheid hecht steeds meer waarde aan uitwisseling van medische gegevens.

Heldere afspraken, eenvoudig koppelen

Om verschillende systemen met elkaar te laten praten, zijn standaarden, protocollen en afspraken nodig. En dat is waar IHE om de hoek komt kijken. Wij helpen leveranciers en zorgverleners om die afspraken met elkaar te maken.

IHE heeft zowel verstand van zorg als van ict. Dat maakt dat wij uw uitdaging begrijpen, én weten welke technische oplossing daar bij past. Wij helpen u bij het vinden, bouwen, testen en implementeren van de juiste technische oplossing. Zo bespaart u een hoop tijd en kosten. U bent bijvoorbeeld niet langer uw beste programmeur wekenlang kwijt om een koppeling te bouwen. En u voorkomt situaties waarin klanten ontevreden zijn en weglopen.

Zo helpt IHE u om uw systeem te koppelen met andere systemen

1. Uitdaging begrijpen

2. Oplossing kiezen

3. Bouwen en testen

4. Implementeren

Clarence Landbrug, softwareontwikkelaar

Ik keek mijn ogen uit op de Connectathon van IHE. Ik was een week lang met jongens van andere leveranciers aan het testen. En aan het einde van de week waren onze systemen gewoon verbonden. Zo snel kan het gaan.

Over IHE

Hoe kunnen medische gegevens veilig, snel, gemakkelijk en met behoud van privacy gedeeld worden? Daarover denken honderden zorgverleners, softwareleveranciers, overheden en ict-professionals over na. Samen vormen zij IHE: een internationaal platform dat in 1998 is opgericht.

IHE brengt partijen bij elkaar, zoals zorgverleners en leveranciers. En zorgt dat zij afspraken kunnen maken over hoe verschillende systemen gekoppeld kunnen worden. Zodat gegevensuitwisseling niet alleen mogelijk wordt, maar ook heel eenvoudig.

Interesse

  • Wordt dan ook deelnemer van ons platform
  • Honderden artsen, ziekenhuizen en softwareleveranciers gingen u al voor
  • U zit dicht op alle nieuwe kennis en ontwikkelingen
  • U kunt ook zelf uw kennis en ervaringen delen
  • Wij helpen u graag met uw uitdaging
  • Test uw oplossingen tijdens Connectathons