Home

Over IHE

Zorgverleners

Leveranciers

Contact

PinkRoccade Ziekenhuizen

Welke diensten/ activiteiten biedt uw organisatie?

PinkRoccade Ziekenhuizen levert consultancy, projectleiding en beheer aan ziekenhuizen op het snijvlak van zorg en ICT. Wij brengen de werelden van medische zorg en informatietechnologie samen en weten alles van EPD’s, eHealth-toepassingen, transmurale gegevensuitwisseling, en laboratoriumsystemen. Zo dragen wij bij aan optimaal functionerende zorgapplicaties en daarmee een betere ziekenhuiszorg. Een hecht team zet zich daar dagelijks met veel enthousiasme voor in.

Op het gebied van transmurale gegevensuitwisseling bieden wij ondersteuning bij de implementatie van onder andere XDS, Lab2Lab en Zorgplatform. Wij hebben onder meer ervaring met projectleiding op dit vlak, expertise met koppelingen (o.a. Cloverleaf, HL7), EDP expertise voor complexe inrichtings- en rule vraagstuken, alsook samenwerking met de regio en de opleiding van eindgebruikers van de systemen.

 

Welke problemen heeft u opgelost of wilt u oplossen door inzet van IHE-profielen?

  • Het proces rondom beelduitwisseling is geoptimaliseerd; geen fysieke DVD’s met röntgenfoto’s meer mee met de patiënt
  • Minder administratieve last door hergebruik van gegevens zoals allergieën en medicatie
  • Altijd de meest recente gegevens tot de beschikking

Ervaringsverhaal

Onder andere bij het Erasmus MC hebben wij gemerkt hoe transmurale gegevensuitwisseling met de regio kan helpen bij het leveren van goede zorg.

Lees hier hoe wij het Erasmus MC hebben geholpen met het implementeren van XDS in het ziekenhuis. https://www.pinkroccade-ziekenhuizen.nl/xds-in-erasmus-mc

Contactinformatie:

Wilt u transmuraal gegevens gaan uitwisselen en heeft u behoefte aan ondersteuning bij de implementatie van bijvoorbeeld XDS, XDM of Zorgplatform? Neem contact op met Renate Steenvoorden via 06 2732 1909 of Renate.Steenvoorden@PinkRoccade.nl. Voor meer informatie over onze dienstverlening, zie onze website www.pinkroccade-ziekenhuizen.nl